2010-2020

03.10.2020 Lasse Kukkonen lopettaa pelaajauransa.

Kärppien pitkäaikainen puolustaja ja kapteeni Lasse Kukkonen ilmoitti 8.6.2020 lopettavansa pelaajauransa. Lasse Kukkonen palasi  lokakuun 3. päivävä vuonna 2020 Kärppiin yhden ottelun pituisella sopimuksella. Koronaviruksen keskeyttämä kausi 2019 -2020  ei ollut organisaation mielestä hyväksyttävä loppu Kukkosen uralle; peliura päättyi luistimet jalassa, Oulun Energia Areenalla kotiyleisön edessä Kouvolaan KooKoo:ta vastaan.
Valokuvaaja: Jussi Määttä
Valokuvaaja: Jussi Määttä

Lasse Kukkonen edusti Kärppiä Liigassa ja 1-divisioonassa yhteensä 673 runkosarjaottelua.
Liigan pudotuspelejä hän pelasi 130 ottelua. Kukkonen voitti Kärpissä neljä suomenmestaruutta, kaksi hopeaa ja kaksi pronssia.

Kukkonen edusti urallaan Kärppien lisäksi Chicago Blackhawksia, Norfolk Admiralsia, Philadelphia Flyersia, Philadelphia Phantomsia, Avangard Omskia, Metallurg Magnitogorskia ja Rögle BK:ta.

Suomen maajoukkueessa Kukkonen voitti alle 18-vuotiaiden MM-kultaa, alle 20-vuotiaiden MM-hopeaa, A-maajoukkueessa maailmanmestaruuden, kaksi MM-hopeaa ja yhden MM-pronssin, sekä yhden olympiahopean ja kaksi olympiapronssia.

Lasse Kukkonen palasi  lokakuun 3. päivävä vuonna 2020 Kärppiin yhden ottelun pituisella sopimuksella. Koronaviruksen keskeyttämä kausi 2019 -2020  ei ollut organisaation mielestä hyväksyttävä loppu Kukkosen uralle; peliura päättyi luistimet jalassa, Oulun Energia Areenalla kotiyleisön edessä Kouvolaan KooKoo:ta vastaan.
Lasse Kukkonen on Kärppä-organisaatiolle niin poikkeuksellinen pelaaja, että Oulun Kärpät halusi antaa tarinalle erilaisen päätöksen.

Kaikki tietävät Lassen asenteen. Hän taisteli pelissä vähintäänkin yhtä paljon kuin muukin joukkue.

Kärpät onnistui tarjoamaan Lasse Kukkosen uralle sen ansaitseman päätöksen, kun joukkue kaatoi KooKoon kauden 2020 – 21 kotiavauksessa maalein 3 – 1. Ilta päättyi tunteikkaisiin hetkiin Raksilan kaukalossa ottelun jälkeen.

Päätösvihellyksen jälkeen oli Lasse Kukkosen juhlien aika. Kukkosen tunteikas puhe ja kunniakierrokset pitivät Oulun Energia Areenan loppuunmyydyn yleisön pauloissaan, eikä kannattajien laulu meinannut vaieta senkään jälkeen, kun illan juhlakalu oli jo jättänyt kaukalon.

lasse1

lasse2

lasse3

lasse4

lasse5

04.05.2019 Hopea, joka kirkastuu kotona kullaksi

Liigakausi 2018 – 2019 sai jännittävimmän mahdollisen lopun Oulun Energia Areenalla, kun seitsemäs finaaliottelu eteni aina jatkoajalle ja ensimmäisen jatkoerän viimeisille minuuteille asti. Lopulta mestaruusmaalin iski HPK:n Markus Nenonen.

Kärpät aloitti ottelun hyvin, ja illan ensimmäinen maali syntyikin vierasjoukkueen maaliin. Jasper Lindsten räjäytti lähes katon irti Oulun Energia Areenasta ylivoimamaalillaan ajassa 07:41. Esityön maaliin tekivät Shaun Heshka ja Ville Leskinen. Nämä olivat lukemat ensimmäiselle erätauolle lähdettäessä.

Toinen erä käynnistyi Kärpiltä niin ikään vahvasti, mutta kahteen otteeseen erän ensimmäisellä puoliskolla jauhamaan päässyt ylivoima ei saanut tulosta aikaiseksi. Lopulta 32 kertaa ottelussa torjunut Emil Larmi oli mies paikallaan, kuten läpi koko pudotuspelisarjan. HPK punnersi itsensä tasoihin, kun pudotuspelikonkari Arto Laatikainen pääsi nauttimaan Valtteri Puustisen loistavasta tarjoilusta. Kokenut puolustajan lavasta syntynyt tasoitusmaali kellotettiin aikaan 34:16. Kolmas erä käynnistyi tasatilanteesta.

Kolmannesta erästä ei maalipaikkoja puuttunut. Kärppien maalitilannetta tarkasteltiin kertaalleen videoltakin, mutta kiekko ei tietään maaliin löytänyt. Seitsemäs finaali eteni jatkoajalle.

Kummallakin joukkueella oli omat mahdollisuutensa ratkaista ottelu jatkoerässä. Kärppien Oskar Osala kilautti kertaalleen tolppaan, ja loput maalintekoyritykset kilpistyivät HPK-vahti Larmiin. Lopulta ratkaisu syntyi ylivoimalla, kun Aleksi Heponiemelle tuomittiin 2+2 minuutin rangaistus korkeasta mailasta. Suomen mestaruuden ratkaissut maali syntyi lopulta Markus Nenosen lavasta ajassa 75:24. Syöttöpisteet maaliin kirjattiin Niclas Luceniukselle ja tasoitusmaalin iskeneelle Arto Laatikaiselle.

Oulun Kärpät haluaa onnitella HPK:ta Suomen mestaruudesta, ja kiittää upeasta ottelusarjasta. Kiitos myös kaikille kannattajille, yhteistyökumppaneille ja kaikille jotka olivat mukana rakentamassa tätä upeaa kautta.

01.05.2018: Mestaruusjuhlat torilla

Oulun Kärpät järjesti suomenemestaruusjuhlan Oulun torilla tiistaina 1.5.2018. Juhlissa oli mukana sekä miesten että naisten suomenmestarijoukkueet. Juhlissa esiintyivät Diandra, Ellinoora, Suvi Teräsniska ja Poju.

kaleva
kaleva

26.4.2018: Tappara – Kärpät finaali 6

Oulun Kärpät on Suomen mestari 2018! Finaalivastustaja Tappara kaatui kuudennessa ottelussa, ja Tampereella 26.4.2018 pelattu ratkaiseva ottelu päättyi Kärppien voittoon maalein 0-1. Mestaruus on Kärpille seurahistorian kahdeksas.

180427kaleva1
Kaleva 27.4.2018

16.9.2017: Juha Junnolle ikimuistoinen juhlapeli

Kuva: Jussi Määttä
Kuva: Jussi Määttä

Kärppien 16.9.  lauantaisessa Vaasan Sporttia vastaan pelattavassa kotiottelussa juhlistetaan Kärppien pitkäaikaisen toimitusjohtajan Juha Junnon uraa.

– Seuran ja yhteistyökumppaneiden kesken olemme Juhaa jo muistaneet, joten nyt haluamme antaa kannattajille mahdollisuuden kiittää Juhaa hienoista vuosista, kommentoi Oulun Kärpät Oy:n toimitusjohtaja Tommi Virkkunen.

Juha on kannattajien haastateltavana ravintola Roudassa noin tunti ennen ottelun alkua, ja Juhaa tullaan muistamaan sekä ennen ottelua että sen aikana. Hallin myyntipisteissä tulee olemaan myös illan teemaan sopivia tarjouksia.

Kärppäkannattajien jäsenet voivat ottaa kaverin mukaan peliin viidellä eurolla. Erikoishintaiset liput ovat saatavilla vain Kärppä-toimistolta.

Tervetuloa juhlistamaan Juhan merkittävää uraa ja viettämään hieno ilta huippujääkiekon parissa!

Kuva:Jussi Määttä
Kuva:Jussi Määttä

Ennen ottelua muistettiin jäällä Kärppien pitkäaikaista toimitusjohtajaa Juha Junnoa lahjoin, puhein ja kannattajien toimesta näyttävällä tifolla. Itse ottelussa kärppäjoukkue tarjosi Juhalle parhaan mahdollisen lahjan: Näyttävän 8-1 voiton Sportista.

14.5.2016: Kärpät juhlisti 70-vuotista taivaltaan

70V_KUTSU

Kutsumme teidät Oulun Energia areenalle perjantaina 13.5.2016 klo.18.00 juhlistamaan Oulun Kärppien 70-vuotista taivalta.

Juhlaan kutsutaan vuosien saatossa Oulun Kärppien toiminnassa mukana olleet henkilöt, kuten pelaajat, valmentajat, huoltajat, joukkueenjohtajat ja toimihenkilöt. Erikseen mainittakoon Kärpättäret. Luvassa on juonnettuna ja ohjelmallinen ilta, jossa käydään läpi mielenkiintoisella tavalla puolen Suomen joukkueen historiaa sekä pureudutaan myös nykyhetkeen tulevaisuutta unohtamatta. Juhlagaalassa on mukana myös Kärppien vuosien varrella edustaneita pelaajia sekä muita toiminnassa mukana olleita henkilöitä. Tilaisuudessa on tarjolla herkullinen illallinen. Illalliskortin hinta on yrityksille 70€ ja yksittäisille vieraille 46€.

Pukeutumiskoodi: smart casual

19.9.2015: Jari Viuhkolan pelinumeron jäädytys

Kärpissä viittä Suomen mestaruutta urallansa juhlineen Jari Viuhkolan pelinumero 24 nousi lauantaina 19.9.2015 Raksilan kattoon Reijo Ruotsalaisen numeron 10 viereen loppuunmyydyn oululaiskatsomon todistaessa tapahtumaa.
Katso koko puolituntinen seremonia oheista videosoitinta klikkaamalla!

25.4.2015: Kärpät-Tappara finaali 7

22.4.2015: Kärpät-Tappara finaali 5

20.4.2015: Tappara-Kärpät finaali 4