04.05.2019 Hopea, joka kirkastuu kotona kullaksi

Liigakausi 2018 – 2019 sai jännittävimmän mahdollisen lopun Oulun Energia Areenalla, kun seitsemäs finaaliottelu eteni aina jatkoajalle ja ensimmäisen jatkoerän viimeisille minuuteille asti. Lopulta mestaruusmaalin iski HPK:n Markus Nenonen.

Kärpät aloitti ottelun hyvin, ja illan ensimmäinen maali syntyikin vierasjoukkueen maaliin. Jasper Lindsten räjäytti lähes katon irti Oulun Energia Areenasta ylivoimamaalillaan ajassa 07:41. Esityön maaliin tekivät Shaun Heshka ja Ville Leskinen. Nämä olivat lukemat ensimmäiselle erätauolle lähdettäessä.

Toinen erä käynnistyi Kärpiltä niin ikään vahvasti, mutta kahteen otteeseen erän ensimmäisellä puoliskolla jauhamaan päässyt ylivoima ei saanut tulosta aikaiseksi. Lopulta 32 kertaa ottelussa torjunut Emil Larmi oli mies paikallaan, kuten läpi koko pudotuspelisarjan. HPK punnersi itsensä tasoihin, kun pudotuspelikonkari Arto Laatikainen pääsi nauttimaan Valtteri Puustisen loistavasta tarjoilusta. Kokenut puolustajan lavasta syntynyt tasoitusmaali kellotettiin aikaan 34:16. Kolmas erä käynnistyi tasatilanteesta.

Kolmannesta erästä ei maalipaikkoja puuttunut. Kärppien maalitilannetta tarkasteltiin kertaalleen videoltakin, mutta kiekko ei tietään maaliin löytänyt. Seitsemäs finaali eteni jatkoajalle.

Kummallakin joukkueella oli omat mahdollisuutensa ratkaista ottelu jatkoerässä. Kärppien Oskar Osala kilautti kertaalleen tolppaan, ja loput maalintekoyritykset kilpistyivät HPK-vahti Larmiin. Lopulta ratkaisu syntyi ylivoimalla, kun Aleksi Heponiemelle tuomittiin 2+2 minuutin rangaistus korkeasta mailasta. Suomen mestaruuden ratkaissut maali syntyi lopulta Markus Nenosen lavasta ajassa 75:24. Syöttöpisteet maaliin kirjattiin Niclas Luceniukselle ja tasoitusmaalin iskeneelle Arto Laatikaiselle.

Oulun Kärpät haluaa onnitella HPK:ta Suomen mestaruudesta, ja kiittää upeasta ottelusarjasta. Kiitos myös kaikille kannattajille, yhteistyökumppaneille ja kaikille jotka olivat mukana rakentamassa tätä upeaa kautta.