1990-2000

11.4.2000: Kärpät-Pelicans karsintaottelu

Tiistai-iltana palkittiin oululaisen jääkiekkoyleisen pitkä ja tuskainen odotus:
KÄRPÄT NOSTI ITSENSÄ LIIGAAN!!!
Ja mikä tärkeintä:
urheilullisesti ja pelaamalla. Hurmioitunut ja liikuttunut Raksilan yleisö seurasi ottelun viimeiset hetket seisaaltaan ja sen jälkeen repesi,
kun 4-1 voitto Pelicansista varmistui. Moista tunnelmaa ei ole ainakaan yhden kiekkosukupolven aikana nähty saatikka kuultu Raksilan jäähallissa.

”Fantastinen yleisö oli varsinkin loppuvaiheessa se meidän kuuluisa kuudes kenttäpelaaja, joka antoi tänään meille lisää voimia”,
kiitteli liikuttunut Kärppä-valmentaja Juhani Tamminen.

”Fiilikset on tosi mahtavat. Tänään oli hieno pelata, eikä sitä voinut panna muuta kuin parastaan huutavan yleisön edessä”, vahvisti
ottelussa upeasti pelannut Kärppä-kapteeni ”Papu” Laukkanen.
(www.oulunkarpat.fi toimitus, tiistaina 11/04/00 klo 21.45)

17.12.1999: Oulun Kärpät Oy:n kehittäminen etenee

Vuonna 1999 Oulun Kärpät 46 ry osti Oulun Jäähallin Myynti Oy:n koko osakekannan 17.12.1999 tehdyllä kaupalla. Yhtiön toiminimi on muutettu myöhemmin Oulun Kärpät Oy:ksi.
Oulun Kärpät 46 ry:n toiminta on kasvanut voimakkaasti ja pääosan tuotoista on muodostanut divisioonatasolla vuoteen 2000 pelannut edustusjoukkue.
Oulun Kärpät 46 ry toimii yhteistyössä Oulun alueen jääkiekkoseurojen kanssa yhteisesti sovittujen toimintaperiaatteiden mukaisesti.

Oulun Kärpät Oy on merkitty kaupparekisteriin 11.1.1995 numerolla 611.546. Yhtiön toiminimi oli aikaisemmin Oulun Jäähalli  Myynti Oy. Oulun Kärpät 46 ry:n ostettua Yhtiön koko osakekannan Yhtiön toiminimeksi on muutettu Oulun Kärpät Oy.

Oulun Kärpät Oy on yksityinen osakeyhtiö ja siihen sovelletaan osakeyhtiölakia. Yhtiön tilikausi on 1.5. – 30.4. Yhtiön kotipaikka on Oulu.
Yhtiön toimialana on harjoittaa urheilun kilpailutoimintaa, pelaajaoikeuksien omistamista, ostoa, myyntiä, vuokrausta ja välitystä sekä urheilutilaisuuksien projektien toteuttamista, viihdetilaisuuksien järjestämistä, urheiluun liittyvien tuotteiden ostoa ja myyntiä, urheilu- ja viihdetilaisuuksien yhteydessä tapahtuvaa ravitsemisliike-, kahvila- ja kioskitoimintaa sekä mainostila- ja ilmoitusmyyntitoimintaa, urheiluun liittyvien palveluiden myyntiä sekä konsultti- ja hallintopalvelujen myyntiä. Yhtiö voi omistaa, hallita ja vuokrata kiinteistöjä, osakkeita ja muita arvopapereita.

14.8.1999: Reijo Ruotsalaisen jäähyväisottelu

Kärpistä maailmalle

10
Syntymäaika:
Syntymäpaikka: Oulu, Suomi
JääkiekkoLeijona: 122
Puolustaja, ampuu oikealta
esm1971
reksa76

Yksi kaikkien aikojen menestynein suomalaispuolustaja Reijo Ruotsalainen pelasi 10 vuotta Kärppien juniorijoukkueissa ennen siirtymistään jo 15-vuotiaana miesten sarjoihin kaudella 1975-1976.

1976edustus

Hän valloitti ensimmäisenä Kärppien kasvattina NHL:n,  Ruotsalainen oli vuosina 1981-1986 New York Rangersin suurin tähti.

rrrangers

8.9.1998: Paavo Pikkaraisen muisto-ottelu

paavo_pikkarainen_mv
Paavo Pikkarainen ( 1935 – 1998 )

Oulun Kärpät pelaa tiistaina kahdeksas syyskuuta ottelun Espoon Bluesia vastaan. Ottelu on samalla Paavo Pikkaraisen muisto-ottelu.

Tieto Paavon elokuun 23:ntena tapahtuneesta kuolemasta kiiri shokeeravana ympäri oululaisen ja suomalaisen kiekkopiirin.

Pikkarainen eli täysillä ja kuoli yllättäen ehtimättä jättää hyvästejä tuhansille hänet tunteneille. Hämmennys ja suru on ollut suurta ja vasta jäähallissa tulevat hänet tunteneet ja muistavat ihmiset huomaavaan jotain puuttuvan.

”Aatu” näkyi ja kuului, hyväntuulisuus ja kiekkohenkisyys, vaimo-Olga ja kuoro olivat hänelle kaikki kaikessa.

Kärpät oli Paavon lemmikki jo 1950-luvulta, jolloin kiekkokärpänen puraisi Oulaisissa vuonna 1935 syntynyttä Pikkaraista, silloin nuorta oululaista. Pikkarainen ja Kärpät yhdistettiin 1970-luvulla ja 1980-luvun yhteen lähes jokaisessa lauseessa ja puheessa missä Kärpät tai Pikkarainen mainittiin.

Kärpät oli paljolti yhtä kuin Pikkarainen ja Pikkarainen yhtä kuin Kärpät. Kärppien nousu maan parhaaksi jääkiekon kasvattajaseuraksi oli pitkälti Pikkaraisen energian tulosta. Paavo oli 1960-luvun alussa luomassa kaupunginosakiekkoilua, josta tuli oululaisen jääkiekon pelaajasampo, joka yhä jauhaa.

Pikkarainen toimi avotaivaan alla Kärppien yhtenä moottorina koko 1960- luvun, jonka puolivälissä Paavo ja muutamat muut päättivät, että tekojää on Ouluun saatava. Se saatiin ja sinne meni Paavolta ”parinkin mersun rahat” kuten hän itse aina nauraen kinttaalla viittasi.

Pikkarainen oli talkoomies, työnjohtaja, juoksupoika, pelaaja ja väliin yhtä aikaa kolmenkin eri kärppäjoukkueen valmentaja! Yhden kauniin kesälomansa Paavo vietti Raksilassa teltassa, jotta matkoihin ei kuluisi aikaa tekojäätä talkoilla tehtäessä.

Tekojään jälkeen heräsi unelma jäähallista ja jälleen tarttui ikiahkera Paavo puikkoihin. Paavo lobbasi ennen kuin ko. sanaa edes tunnettiin ja eräänä 1970-luvun syksynä sai oululainen kiekkoväki vaeltaa kaupungin upeaan jäähalliin, jota kehtasi näyttää etelän herroillekin.

Kärpät eli ja voi hyvin ahkerien talkoolaisten voimin 1970-luvulla, mutta tekijöiden voimat alkoivat työn määrässä loppua ja hiljalleen kypsyi päätös oman toiminnanjohtajan saamisesta seuraan. Ja kenet Kärpät valitsikaan?

Parhaan miehen, jonka Kärpät ikinä saattoi saada, miehen, jonka sydän oli kiekon mallinen ja katse kirkas kuin baanattu jää. Paavo Pikkarainen jäi pois turvallisesta varaosapäällikön työstään ja syöksyi jäälle, jossa ei työ loppuisi eikä liukkautta puuttuisi. Muusta ei takeita ollutkaan.

— En uskaltanut kertoa Olgalle (vaimolleen Oilille), että siinä ei ollut mitään peruspalkkaa ja oma palkka oli itse tehtävä, supatti Paavo vielä viime syksynäkin muistellessaan ”aikoja, jotka eivät koskaan palaa”.

Olga tosin taisi tietää senkin, kuten sen, että Paavolle Kärpät ja jääkiekko olivat happi ja henki.

Oulussa osattiin jo tuolloin rekrytoida. Oikea mies valittiin ja unelmista tehtiin totta!

Seurasta tuli joka tavalla maan paras. Ei tietenkään pitkäksi aikaa, mutta Paavo ja monet muut yhdessä näyttivät, että mahdottomastakin voidaan tehdä mahdollinen: mestaruus ja Suomen parhaan seuran tittelin saattoi tuoda Tampereen pohjoispuolellekin.

Miesten mestaruutta ei sen jälkeen (1981) Tampereen yläpuolelle ole tuotu.

Avoimuus, innostuneisuus ja maailmaa syleilevä ystävällisyys oli Paavon tavaramerkki, tekemättä: hän oli mitä oli.

Paavo Pikkarainen on ikuisesti kärppä suomalaisten kiekkoihmisten sydämissä. Kiitos ja kunnioitus on paikallaan ennen kaikkea oululaisen jääkiekon puolesta. Kaikki Oulussa korttelikiiekkoa pelaavat kulkevat Paavo Pikkaraisen auraamilla kentillä.

Nyt ja aina! (toimitus, maanantaina 07/09/98 klo 21.25)

1996-1997: liigapaikka oli lähellä

1998_juha_junno
Juha Junno , 1998

Syksyllä 1996 Juha Junnon aloitettua Oulun Kärppien uutena toimitusjohtajana alkoi seuran voimakas kehittäminen ja Edustusjoukkueen määrätietoinen matka kohti SM-liigaa.

Kärppien voima on laajassa reviirissä. Juha  Junnon mukaan ”Kärppämaa”  käsittää yli puolet Suomen pinta-alasta. Hyvällä juniorityöllä ja koko Pohjois-Suomen kattavalla yhteistyöllä saadaan rakennettua menestyvä edustusjoukkue.

Kaudella Kärpät jo voitti 1-divisioonan runkosarjan ja sijoittui ylemmässä jatkosarjassa toiseksi.
Kärpät aloitti 1-divisioonan pudotuspelit voittamalla Forssan Palloseuran 3–0 ja eteni kaksivaiheiseen liigakarsintaan. Ensimmäisessä vaiheessa Kärpät voitti Kiekko-Karhut (nyk. Jokipojat) otteluvoitoin 3–0, mutta liigakarsinnan toisessa vaiheessa Kalevan Pallo voitti Kärpät voittamalla kaikki kolme ottelua.

SM-liigan karsintasarja kaudella 1996 – 1997

pvm    koti            vieras         tulos
1997/03/15     KalPa           Haukat         6-4
1997/03/15     Kiekko-Karhut   Kärpät         2-6
1997/03/16     Kärpät          Kiekko-Karhut  5-1
1997/03/16     Haukat          KalPa          1-2
1997/03/18     Kiekko-Karhut   Kärpät         2-6
1997/03/18     KalPa           Haukat         5-4
1997/03/25     KalPa           Kärpät         5-1
1997/03/26     Kärpät          KalPa          2-3
1997/03/28     KalPa           Kärpät         5-4