9.10.1977: Nousun jälkeinen kausi 1977-1978

Kauden avausottelua 9.10.1977 Raksilassa  oli seuraamassa 8800 katsojaa. Kärpät hävisi Tapparalle maalein 3 – 6.

Kärpät uutena tulokkaana oli liigan talousmiesten mieleen, sillä joukkue keräsi kauden suurimmat yleisömäärät ja koko seuraorganisaatio osoitti liigakypsyytensä heti ensimmäisellä kaudellaan. Kilpailullisestikin Kärpät oli hyvä tuskaisan totuttelun jälkeen ja joukkue pelasi itsensä seitsemänneksi kaudella 1977-78.

Kärppien nousun myötä joukkueesta ponnahti suomalaiselle kiekkotaivaalle uusia tähtiä. Markku Kiimalainen oli vuoden tulokas ja jo junnumestaruuksia kahminut Reijo Ruotsalainen hurmasi liigakatsojat luistelullaan. Pistepörssin voitti vanha kiekkotaituri Henry Saleva, joka löysi Oulussa uuden kevään uralleen.

Joukkueessa pelasivat ensimmäisenä liigakautena mm.  A-maajoukkueen valmentaja Hannu Aravirta ja Oulun Lipon toimitusjohtaja Kai Suikkanen. Valmentajana oli 1970-luvun puolivälissä Ouluun tullut tamperelainen Kari Mäkinen.”Mäkki” oli olympiatason meloja ja sittemmin A-maajoukkueen mukana Kalevi Nummisen kakkosvalmentajana 1980 Lake Placidin olympiakisoissa. Mäkinen toi Ouluun ympärivuotisen harjoittelun ja hiljalleen 1980-luvun alussa Kärpät oli valmis haastamaan Tampereen Tapparan ja ”Kallu” Nummisen sekä muut kiekkokeskukset.